“Keleşler Ford, 34 yıldır kendi şirketim gibi”

Ali Haydar Kılıç, son 34 yıldır ticari ve özel kullanımı için araçlarını Keleşler Ford’dan alan bir iş insanı. Hem ailesi hem de kendi müşterileri için de araç satın alırken ilk adres olarak Keleşler Ford’u işaret eden Kılıç, bu uzun süreli dostluğun bileşenlerini sıralarken güveni ve aldığı hizmetten duyduğu memnuniyeti ilk sıraya yerleştiriyor. Değerli paylaşımları için kendisine teşekkür ediyor, bu güzel dostluğu kendisinden dinliyoruz.

Keleşler Ford ile olan geçmişinizden bahseder misiniz? Ne kadar süredir Keleşler Ford ‘u tercih ediyorsunuz?

Keleşler Ford ile 1987 yılından beri tanışıyorum. Geride kalan 34 yıllık süre boyunca orayı hep kendi kardeş şirketim ya da yakınımın şirketiymiş gibi gördüm. Kendim de uzun yıllardır ticaretle uğraştığım için bu hissi yaşatmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum.

Sizin için Keleşler’i farklı kılan bileşenler nelerdi?

Rahmetli Ahmet Keleş ve Mehmet Keleş çok iyi birer esnaftı. İşe, müşteriye bakışları mükemmeldi. Onlarla iş yaparken kendinizi çok iyi hissediyordunuz. Dahası hep gözlemlediğim bir şey vardı; işlerini yaparken yalnızca aracı satmıyorlardı. Sizin de bir katma değer sağlamanıza özen gösteriyorlardı. Diğer taraftan kendilerine yönlendirdiğimiz bir müşterimize veya yakınımıza da tıpkı bize yaklaştıkları gibi yaklaşıyorlardı. Yeri geldi paramız olmadan aracımızı satın aldık. Çekimiz gelince ödeme yapardık, hiç sıkmazlardı bizi. Kendilerini kaybettikten sonra Keleşler ile olan iletişimim hep aynı şekilde devam etti. Hem yönetim hem de ekip onların mirasına sonuna kadar sahip çıktı.

Bugün de Keleşler Ford, kendi şirketim gibi ziyaret ettiğim, değer gördüğümü hissettiğim bir yer. Sadece satış için konuşmuyorum. Zaten bir şirkette bağlantılı süreçler arasında farklılık olursa süreklilik mümkün olmaz. Oysa Keleşler Ford’a satışla birlikte servis organizasyonu da son dereceğe sağlıklı ilerliyor. Aldığımız hizmeti sorguladığımız, mutsuz ayrıldığımız hiç olmadı. Hâlihazırda hem iş için hem de aile üyelerimin kullandığı beş adet Ford markalı aracımız var. Bunun yanında yakın çevremden yönlendirip de Keleşler’in hizmetlerinden memnun olan kişi sayısı öyle çok ki… Dolayısıyla geçmişten bugüne kurguladıkları bu yapı ve sundukları dostluk için kendilerine teşekkür ediyorum.

Gıda gibi çok önemli bir sektörde faaliyet gösteriyorsunuz. Son dönemde işleriniz nasıl etkilendi?

Toptan gıda ticareti yapıyorum. Aynı zamanda İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği – İGTOD’un başkanıyım. Genel olarak değerlendirmek gerekirse gıda, süreklilik arz eden bir sektör. Pandemi sürecinin olumlu ve olumsuz etkilediği taraflar oldu. Örneğin otel-restoran grubu işlerinde ciddi düşüşler yaşandı doğal olarak. Ama perakende tarafında hareketlilik devam ediyor. En azından işçi çıkarmadık, borçlarımızı ödüyoruz, gelene ‘yok’ demiyoruz. Çarkımızı çevirmeye çalışıyoruz. Nihayetinde ülkemizin ve dünyanın bir an önce bu süreçten tamamen kurtulmasını gönülden diliyorum.

Son olarak, ticaret hayatında Ford ne tür avantajlar sunuyor, değerlendirir misiniz?

Ford’un ticari ürün ailesi, her şeyden önce uygun işletme maliyetleriyle kendini gösteriyor. Bizim işimizde zamanlama, planlama ve beklenmedik gelişmelere hazırlıklı olmak çok önemlidir. Ford’un başta Transit olmak üzere son yıllarda büyük başarı kazanan diğer ticari araçları tasarrufu ve dayanıklılığı bir arada sunmalarıyla işimizi kolaylaştırıyor. Üstelik bu araçların sürekli iş başında olduğunu düşündüğümüzde sürücüye sağladığı konfor da ön plana çıkıyor. Bu anlamda da son derece başarılı ve yüksek teknolojili araçlar iş süreçlerini kolaylaştırmamıza katkı sağlıyor.