SUV dünyası yeni fırsatlar barındırıyor

Ford Otosan Perakende Araçlar Satış 1. Bölge Müdürü A. Aykut Ertan

SUV (Sport Utility Vehicle), yani Türkçesi spor amaçlı araç anlamı­na gelir. Adından da anlaşılacağı gibi birden fazla ihtiyacı karşılayan bir araç sınıfıdır. Hem stationwa­gon hem de bir minivan araç özel­liği taşıdığı için bu ismi almıştır. 90’lı yıllarda ABD’de yaygın ola­rak kullanılmaya başlayan SUV’lar günümüzde tüm dünyanın ilgi­sini çekmiş ve talep görüyor. Halk arasında yaygın kullanılan Jip (Jeep) söylemi tam olarak bu araçları karşılamıyor. Çün­kü çekiş bakımından 4×4 olan arazi araçları SUV olarak görünse de bu araçların asfalt performansı düşüktür. Her SUV araç 4×4 (tüm tekerlerden çekişli) çeker olmak durumunda değildir, 4×2 (2 teker­den çekişli) de olabilirler. Bu da şe­hir kullanımında konfor sağlayan, yükseklikleriyle belli ölçüde arazi şartlarına uyan bu araçları günü­müzde çok öne çıkarıyor.

Ford Otosan Perakende Araçlar Satış 1. Bölge Müdürü
A. Aykut Ertan

“Müşteri beklentilerini iyi analiz etmeli”

Özellikle ülkemizde müşteri bek­lentilerinin büyük bir kısmını ge­niş iç hacim, bagaj kapasitesi ve şık bir görünüm olarak sıralarsak SUV’lar her yaştan müşteriler için istekleri karşılayan bir yapıdadır­. Şehirli, genç, dinamik model­lerden araziye yatkın, büyük, ağır modellere kadar geniş bir yelpaze sunuluyor. Otomotiv firma­ları da gün geçtikçe bu beklenti­lere karşılık verecek şekilde yapı­larını güncelliyor.

Ülkemizde SUV konusunda Ford Otosan, sunduğu ürün gamıyla talepleri karşılayacak bir SUV ai­lesine sahip. Ecosport, Puma, Kuga, Edge modelleri ve dona­nımlarıyla müşteri beklentilerine eksiksiz hitap eden SUV dünyası araçlarıdır. Müşteri beklentile­rini iyi analiz edip mevcut ürün gamına hâkim olunduğunda çok büyük satış fırsatları olduğunu unutmamak gerekir.