Yakıt harcamanızı azaltabilecek 6 sürüş önerisi

Yoğun şehir içi trafiği, yüksek akaryakıt fiyatları ve kullanım özellikleriyle birlikte ekonomik bir sürüş artık hepimizin gündeminde. Peki, ama neler yapabiliriz? Ford, yakıt harcamalarımızı azaltabilecek sürüş önerileriyle neler yapılabileceğini sıralıyor:

Yakıt verimliliği, bir araçta kat edilen mesafe ve tüketilen yakıt miktarı arasındaki ilişkidir. Gelişmiş motor ve şanzıman teknolojisi, aerodinamik ve ağırlık azaltıcı eylemler yakıt tüketimi ile CO² emisyonlarını azaltmaya yardımcı olurken yeterli güç ve performans düzeyleri sunar. Motor ailemiz, yakıt tasarrufunu geliştirerek emisyonları azaltan yenilikçi turbo şarj ve Otomatik Start-Stop özellikleriyle çeşitli ödüller kazanan Ford EcoBoost benzinli motoru içermektedir. İster benzinli ister dizel olsun, tüm motorlarımız en güncel Avrupa çevre mevzuatına uygundur.

1)         Aracınızın bakımını yaptırın ve yağ seviyesini düzenli aralıklarla kontrol edin. Bakımı düzgün yapılan araçlar daha verimli çalışır.

2)         Lastik basıncını her ay kontrol ederek ayarlayın. Düşük basınçlı lastikler yakıt tüketimini yüzde 4’e kadar artırabilir.

3)         Aracın ağırlığı yakıt verimliliğinde önemli bir etmendir. Bagajda veya kabinde gerekli olmayan eşyaları taşımaktan kaçınarak hafif seyahat edin.

4)         Boş tavan raylarını çıkartın ve rüzgâr direncini azaltmak için pencereleri kapalı tutun. Bunu yapmak rüzgâr direncini azaltarak yakıt tasarrufu sağlar.

5)         Sakin araç kullanın, mümkün olduğunca ileri doğru bakın. Ani hızlanma ve fren yakıt tüketimini artırır.

6)         Hızlanırken mümkün olan en erken anda üst vitese geçin. Ford modelleri, optimum vites seçimi için vites değiştirme göstergelerine sahiptir.