Ford Avrupa, düşük karbonlu çelik temini için harekete geçti

2035 yılına kadar Avrupa’da karbon emisyonunu tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen Ford, düşük karbonlu çelik kullanımını artıracak.

Ford, çevreci üretim teknolojilerine yaptığı yatırımların yanı sıra ‘2035 Karbon Nötr’ hedefine ulaşılmasını sağlayacak hammaddelere erişim için adımlarını sıklaştırdı. ‘2035 Karbon Nötr’ vizyonu, şirketin Avrupa’da karbon emisyonunu sıfıra indirmek için sürdürdüğü köklü bir dönüşümü işaret ediyor.

Üç büyük tedarikçiyle mutabakat imzalandı

Ford Avrupa, gelecekteki ürünleri için düşük karbonlu çelik tedarikini güvence altına almak adına üç büyük tedarikçisi Salzgitter Flachstahl GmbH, Tata Steel Nederland B.V. ve ThyssenKrupp Steel Europe AG ile mutabakat anlaşması imzaladı.

Ford’un bu üç büyük stratejik tedarikçisi, önümüzdeki yıllarda düşük karbonlu çelik üretimini artırmak için yatırımlarını ve araştırmalarını sürdürüyor. Ford, çeliğin araç üretiminde kilit bileşenlerden biri olmasından hareketle temin edeceği ‘yeşil çelik’ ürünleriyle karbon ayak izini önemli ölçüde düşürmüş olacak. Şirket, söz konusu adımların ilk uygulaması olarak 2023’ten itibaren yeni bir elektrikli crossover aracının üretiminde düşük karbonlu çelik kullanmayı planlıyor.

Ford, bu iddialı hedeflerine ulaşmak ve yüksek verimli üretim yapmak için tüm değer zincirini baştan sona yapılandırıyor. Yapılan köklü değişimlerin, Ford’un Köln’de yer alan Elektrifikasyon Merkezinde yılda 2 bin tondan fazla karbondioksit salınımının önüne geçmesi ve yılda 2.600 MWh’den fazla enerji tasarrufu sağlaması öngörülüyor.