F Ekspertiz kuşkuya yer bırakmıyor

Araç gövde ve şasi hasar durumu incelemesinden yanal kayma testine kadar birçok ekspertiz işlemini bir arada sunan F Ekspertiz’in yetkili noktalarından biri de keleşler Ford Plaza’da yer alıyor. F Ekspertiz sayesinde ikinci el araç satın alırken araçla ilgili tüm riskler önceden belirlenmiş oluyor.

İkinci el araç satın alırken sonradan tatsız sürprizlerle karşılaşmamak için ekspertiz yaptırmak şart. Ayrıca yeni düzenlemelerle birlikte satış sürecinde ekspertiz yaptırmak zorunlu hale geliyor. Ekspertiz yaptırırken güvenilir ve ilgili yetki belgelerine sahip ekspertiz noktalarını tercih etmek gerekiyor. İşte bu güvenilir ekspertiz noktalarından biri de Keleşler Ford Plaza’da yer alıyor. Ford’un F Ekspertiz yetkili noktalarından biri olan Keleşler Ford’da; F Ekspertiz güvencesiyle yaptırdığınız ekspertizlerde aracınızın kaportasından mekanik aksamına kadar birçok noktası kontrol ediliyor. Ford F Ekspertiz’de sunulan hizmetler genel olarak şu şekilde sıralanıyor:

Motor ve Motor Elektroniği Ekspertizi: Motor mekanik ve elektronik sistemlerinin arıza tespit cihazları ile benzinli ve dizel motor yönetim sistemlerinin kontrolleri gerçekleştiriliyor.

Araç Elektronik Sistemleri Ekspertizi: Araçta bulunan elektronik sistemlerin mevcut durumunun teşhis cihazı ile incelenmesi. (ABS, ESP, TCS, elektronik klima, hava yastıkları, immobilizer, lastik basınç izleme gibi elektronik fonksiyonlar.)

Araç Gövde ve Şasi Hasar Durumu İncelemesi: Aracın kaporta ve şasisi üzerinde yapılan onarımları, parça değişimlerini ve boya işlemleri ile ilgili mevcut durumu tespit eder.

Araç Yürüyen Aksam Ekspertizi: Süspansiyon, tekerlek (lastik) ve direksiyon sisteminin kontrolleri gerçekleştirilir.

Araç İçi Ekspertizi: Araç içinde yapılan incelemeler ile ilgili olarak gösterge paneli, klima ve kalorifer, elektrikli cam, merkezi kilit, silecekler, aydınlatma gibi iç fonksiyonların kontrolleri gerçekleştirilir.

Fren Testi: Frenleme performansını etkileyen, fren sistemi ve sistem parçaların mevcut durumunun belirlenmesi için yapılmaktadır. Araçta frenleme performansını özel bir platform üzerinde elektronik ölçüm sistemleri ile ölçümleme yapılarak, gerçek frenleme sırasında, fren sisteminin durumunun ortaya konması açısından büyük önem taşımaktadır. Etkin olmayan bir fren sisteminin birçok risk oluşturma ihtimali nedeniyle, sorunun belirlenmesi gereklidir. Bu test frenleme gücünü test ederek ne kadar güvenli bir şekilde frenleme yapıp, yapamayacağınızı belirlemektedir.

Yanal Kayma Testi: Satın almak üzere olduğunuz aracın aks(rot) ayarlarının doğru ve sağlıklı olup olmadığı tespit edilir. Sağlıklı bir araç için bu yol kararlılığı demektir.

Süspansiyon Testi: Aracın amortisörlerine eşit olarak verilen titreşim ve hareketler sonucu, olası amortisör ve süspansiyon sistemindeki sorunları tespit ederek sizlere daha güvenli bir sürüş için yardımcı olmaktadır.

FORD F EKSPERTİZ HAKKINDA DAHA DETAYLI BİLGİ ALMAK VE RANDEVU OLUŞTURMAK İÇİN KELEŞLER FORD’A ULAŞABİLİRSİNİZ. DİĞER F EKSPERTİZ NOKTALARI VE DETAYLI PAKET İÇERİKLERİ İSE F-EKSPERTİZ.COM WEB ADRESİNDE YER ALIYOR.  

İhtiyaca özel ekspertiz paketleri

Ford F Ekspertiz kapsamında Keleşler Ford Plaza’da ekspertiz hizmeti, üç ayrı paketi içeriyor. Böylece ihtiyaca uygun ekspertiz hizmeti tam olarak sağlanıyor. Bronz Paket, Gümüş Paket ve Altın Paket olmak üzere üç farklı ekspertiz paketinden biri tercih edilebiliyor. Bronz Paket aracın gövde ve şasi hasar durumunun incelemesini içerirken, Gümüş Paket; araç gövde ve şasi hasar durumu incelemesi, araç yürüyen aksam ekspertizi ve motor ve motor elektroniği ekspertizini içeriyor. Altın Paket ise araç gövde ve şasi hasar durumu incelemesi, araç yürüyen aksam ekspertizi, motor ve motor elektroniği ekspertizi, araç elektronik sistemleri ekspertizi, araç iç ekspertiz, fren testi, yanal kayma testi ve süspansiyon testi gibi daha detaylı işlemleri içeriyor.