Yeni Ford Ranger Raptor

Avrupa’nın en çok satan pick-up modelinin en güçlü ve yüksek performanslı versiyonu olan yeni Ford Ranger Raptor gerçek off-road pick-up performansını Türkiye’deki kullanıcılara sunuyor.

Ford’un F 150 Raptor modelinden ilham alınarak geliştirdiği yeni Ranger Raptor, zorlu arazi kullanımlarını destekleyecek şekildeki tasarımı ve 500 nm tork üreten 213 PS gücündeki motoru ve segmentinin en yüksek su geçiş derinliği ile imkansızın tanımını değiştiriyor.

Gerçek bir yük taşıyıcısı olan Yeni Ranger Raptor, çeki demirine bağlı olarak 2.500 kg’a kadar römork çekme kapasitesi sunarken 1.560 mm ile 1.575 mm ebatlarında kargo alanı bisikletten motosiklete ve jet skiye kadar birçok outdoor ekipmanını taşıyabiliyor. Kolay açılıp-kapanan bagaj kapağı özel mekanizmasıyla yüzde 70 daha az güç gereksinimi ile bagaj kapağını kolayca açma ve kapama imkânı sunuyor. Yeni Ranger Raptor, ayrıca 850 mm (85 cm) ile sınıfının en iyi su geçiş derinliğini sunuyor.
Yeni Ford Ranger Raptor’da Ranger Wildtrak modelinde de kullanılan bi-turbo 2.0 litre EcoBlue motor görev yapıyor. Bi-turbo versiyonda her iki turbo besleme alt devirlerde yüksek tork üretimi için seri çalışıyor. Üst devirlerde küçük turbo devreden çıkarken büyük turbo yüksek güç üretimi için çalışmaya devam ediyor. Bu versiyon 213 PS güç ve 500 Nm tork üretiyor ve üretmiş olduğu gücü F-150 Raptor modelinde de kullanılan yeni 10 vitesli otomatik şanzımanla tekerleklere iletiyor. Farklı zemin koşullarında mümkün olan en iyi performansı sunmak için; Baja, Spor, Çim, Çakıl, Kar, Çamur, Kum, Kaya ve Normal olmak üzere farklı sürüş modları ile Arazi Yönetim Sistemi devreye giriyor. Yeni Ford Ranger Raptor İstanbul, Ankara ve Antalya’da yer alan Ford Store’larda satışa sunuluyor.

FORD’UN SESLİ KOMUT VEYA SEKİZ İNÇLİK DOKUNMATİK EKRAN ÜZERİNDEN KAYDIRMA VEYA DOKUNMA HAREKETLERİYLE KULLANILAN SYNC 3 İLETİŞİM VE EĞLENCE SİSTEMİ APPLE CARPLAY VE ANDROİD AUTO™ UYUMLULUĞU İLE YOLCULUKLARI KEYFE DÖNÜŞTÜRÜYOR. 8 İNÇLİK DOKUNMATİK EKRAN MÜZİK İÇERİKLERİNDEN NAVİGASYONA KADAR ZENGİN BAĞLANABİLİRLİK VE MULTİMEDYA İÇERİĞİ SUNUYOR.