Focus tutkusu her zaman farklıdır

Ford Focus, göz alıcı dış tasarımı, geniş ve ferah iç hacmi, kullanıcısını odak noktası olarak belirleyen ön konsol tasarımı, malzeme ve işçilik kalitesi ile son derece konforlu ve modern.

O hem sadık kullanıcıları hem de takipçileri için kuşkusuz otomotiv dünyasının yıldızlarından biri. Şimdiye dek en kabiliyetli ve teknik açıdan en yetkin Ford Focus’un kusursuz olmasını sağlamak için Ford’un Almanya’daki Saarlouis fabrikasına ciddi bir yatırım yapıldı. Beş kapılı hatchback, station wagon ve dört kapılı gövde seçenekleri ile en kapsamlı Ford Focus serisi otomobilseverlerin tüm beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Focus serisi; giriş donanımında Trend, teknoloji ve konfor özellikleri ile Titanium, sportif tarzı ile Focus ST-Line, lüks donanım detayları ile Focus Vignale ve maceracı crossover duruşu ile Focus Active dâhil olmak üzere segmentinde Focus severleri için en geniş model yelpazesine sahip.

Ford Focus Titanium

Focus Titanium göz alıcı dış tasarımı, geniş ve ferah iç hacmi, kullanıcısını odak noktası olarak belirleyen ön konsol tasarımı, malzeme ve işçilik kalitesi ile son derece konforlu ve modern. Zarif hatları cazibesini artırırken aynı zamanda onu daha aerodinamik yapıyor. 17” alaşımlı jantları, krom ızgarası ile fark yaratan tasarımını tamamlıyor.

Ford Focus ST-Line

Yeni Ford Focus ST-Line, etkileyici tasarım yeniliklerini standart hale getirdi. ST-Line’a özel sportif tampon tasarımı, çift egzoz ve siyah ön ızgara ona dinamik bir hava katıyor. 18¨ alüminyum alaşımlı jantları ve ST-Line logosu ise karakterini tamamlıyor. Kırmızı dikişli spor koltukları, şık iç tasarım detayları ve Ford performans otomobillerinden esinlenilmiş direksiyonu ile nefes kesici bir deneyim için ihtiyacınızdan fazlasını vadediyor.

Ford Focus Active

Ford Focus Active, seçilebilir sürüş modları, Active serisine özgü dinamik sürüş deneyimi, ergonomik iç tasarımı ve sürücü odaklı teknolojileriyle daha enerjik bir Focus deneyimi yaşatıyor. Dayanıklı ve çok yönlü Yeni Focus Active, dinamikliği ve pratikliği bir arada sunuyor. Arttırılmış sürüş yüksekliği ve genişletilmiş çamurlukları yola hükmetmenize olanak veriyor. Active, SUV’lerden esinlenilmiş tasarımı ve işlevselliği kusursuz bir şekilde birleştiriyor. Seçilebilir sürüş modları gibi akıllı teknolojileri sayesinde macera tutkunlarına yepyeni bir tarz sunuyor.

Focus Vignale

Ve Çarpıcı tasarımıyla Focus Vignale…  Vignale’ye özgü ön ızgarası ve 18’’alaşımlı jantları, Focus Vignale’nin zarafetini olabilecek en iyi şekilde yansıtıyor. Deri koltuklarının ve etkiletici detaylar ile Vignale`ye özgü iç tasarımının sunduğu konfor, deri direksiyon ile zenginleşen sürüş deneyimi, gelişmiş teknolojileri ile birlikte kontrolü tamamen size veriyor.

Zengin motor seçenekleri, pürüzsüz vites geçişleri

Ford Focus, 8 veya 6 ileri otomatik ya da 6 ileri vitesli manuel şanzımanla güçlü ve yüksek yakıt tasarruflu motor seçeneklerini bir arada sunuyor. Dış tasarımı, verimliliği arttıran atletik ve aerodinamik hatlarıyla ön plana çıkıyor. Ford Focus, gelişmiş 8 ileri otomatik şanzımanın kullanıldığı ilk model. İyileştirilmiş hızlanma ve tam anlamıyla pürüzsüz vites değişimleri gibi özellikleriyle bu şanzıman, sürüş deneyiminizi ve konforunuzu zenginleştirmek ve aracınızın performansını maksimuma çıkarmak için baştan aşağı özenle tasarlandı.

Ford Focus’un kaputunun altında ise benzinli ve dizel motorlardan oluşan tam 8 adet seçenek bizleri karşılıyor. 1.0 litrelik EcoBoost benzinli motor; 84, 99 veya 123 beygirlik seçenekler ile sunuluyor. 1.5 litrelik yeni EcoBoost benzinli motor ise 148 ve 180 beygir güç üretebiliyor. Benzinli motor seçeneği ile beraber gelen silindir pasifize teknolojisi, normal kullanımda yakıt tüketimini önemli ölçüde düşürüyor.

Focus’un dizel tarafında ise 1.5 ve 2.0 litrelik yeni EcoBlue motorlar yer alıyor. 94 ve 118 beygir güç üreten 1.5 litrelik dizel ünitenin yanında 148 beygirlik 2.0 litre dizel motor da yer alıyor. Tüm motor seçenekleri 6 ileri manuel ya da 8 ileri otomatik şanzıman seçenekleri ile sunuluyor.

Akıllı teknolojilerle desteklenen 5 yıldızlı güvenlik yaklaşımı

Ford Focus, bağımsız çarpışma testi kurumu EuroNCAP tarafından daha da zorlaştırılan güncel test kriterleri uygulanarak yapılan testlerde üstün bir performans sergiledi. Ford Focus yeni test kriterleriyle gerçekleştirilen çarpışma testinde en yüksek derecelendirmeyi hak eden ilk araçlardan biri oldu.

EuroNCAP tarafından yapılan değerlendirmeye göre Ford Focus bünyesinde barındırdığı yoldan karşıya geçen veya yol kenarında ilerleyen yaya ve bisikletlileri algılayan Ford’un Çarpışma Önleme Yardımcısı da dahil olası bir çarpışmayı önleme veya etkilerini azaltmaya yönelik birçok özellikle üstün güvenlik seviyesi sunuyor. Sistem olası bir çarpışma algılaması ve sürücünün uyarılara reaksiyon göstermemesi halinde otomatik olarak fren yapıyor.

Euro NCAP hem yetişkin, hem de çocuk yolcu korumasında Focus’a yüksek puan verdi. Ford’un C2 platformu ve yüzde 33 oranında yüksek dayanımlı ve presle sertleştirilmiş çelik kullanımı sayesinde önden çarpışma kuvvetlerinde yüzde 40’lık bir iyileşme gösteren Ford Focus ayrıca araca yandan çarpışma testlerinde de en yüksek puana sahip.

Ford Focus bugüne kadar bir Ford aracında sunulan en kapsamlı ve en gelişmiş sürüş destek sistemlerini sunuyor. Sistemler üç radar, iki kamera ve 12 ultrasonik sensör ile çalışıyor.

Adaftif Hız Kontrol Sistemi; Dur-Kalk, Trafik İşareti Tanıma, Şerit Hizalama, Şerit Takibi ve Akıllı Hız Sınırlandırıcı özellikleriyle destekleniyor.

Dinamik Led Ön Far Sistemi; öngörülü viraj aydınlatması ve trafik işareti aydınlatması özellikleriyle virajları ve endüstride bir ilk olarak trafik işaretlerini izleyerek farları önceden ayarlıyor.

Acil Durum Manevra Destek Sistemi, sürüş yönünde daha yavaş hareket eden ve sabit duran araçları tespit etmek için radar ve kamera kullanıyor ve olası bir çarpışma anında sürücünün manevra yapmasına yardımcı olmak için direksiyon desteği sağlıyor.

İkincil Çarpışma Fren teknolojisi, çarpışma sonrasındaki olası bir ikincil çarpışmanın etkisini azaltmak için orta kuvvette fren gücü uyguluyor.

Çapraz Trafik Uyarı Sistemi ile desteklenen Kör Nokta Uyarı Sistemi geri manevra esnasında arkadan geçmekte olan bir araç olduğunda sürücüyü uyarıyor ve ilk kez sürücünün uyarıyı dikkate almaması halinde olası bir çarpışmayı engellemek üzere fren de yapıyor.

SYNC 3 ile hep bağlantıdasınız

8¨ dokunmatik ekran ile sunulan Ford SYNC 3 Multimedya Sistemi, Türkçe sesli komutları algılıyor, telefonunuzu ve müziğinizi kontrol etmenize olanak tanıyor, akıllı telefonunuzda yer alan navigasyon sistemini kullanmanızı sağlıyor. Apple CarPlay veya AppLink ile bağlanarak en sevdiğiniz akıllı telefon uygulamalarına erişebildiğiniz bu sistem ayrıca kısa mesajlarınızı da size sesli olarak okuyabiliyor.

Ford Focus’un tüm detaylarını keşfetmek ve heyecanla beklediğiniz sürüş deneyimini yaşamak için Keleşler Ford Plaza’yı ziyaret edebilirsiniz.