XENCHECK SERVİS 4.0 PLATFORMU İLE SERVİS DENEYİMİ YENİDEN TANIMLANIYOR

Xentron tarafından geliştirilen Xencheck Servis 4.0 platformu, servise giren araçlarla bağlantı kurarak istenilen tüm dataların mobil uygulama üzerinden son derece hızlı ve güvenli şekilde elde edilmesini sağlıyor. Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, Ford Otosan CDO’su Hayriye Karadeniz ve Satış Sonrası Direktörü Murat Erem, Türkiye çapındaki 120 Ford Otosan yetkili servisinde kullanılan Xencheck’in ortaya koyduğu avantajları anlattı.

Özgür Yücetürk:  Xencheck, hızlı ve doğru sonuçlarla büyük fırsatlar yaratıyor

Ford Otosan olarak vizyonumuz doğrultusunda temel hedefimiz, müşterilerimizin memnuniyetini en üst seviyeye çıkarabilmek ve bu konuda lider marka haline dönüşebilmektir. Müşterilerimiz, özellikle satış sonrasında araçlarında herhangi bir arıza meydana geldiğinde bu arızanın doğru bir şekilde tespiti ve en hızlı şekilde çözüme kavuşturulmasını bekliyor. İşte bu noktada Xencheck uygulamasıyla birlikte müşterilerimizin bu beklentisine cevap veriyoruz. Xencheck sayesinde araç üzerindeki tüm verileri çok hızlı bir şekilde alıp, araçla ilgili değerlendirmemizi yapıp, eğer bir arıza varsa bu arızayı doğru tespit edip en hızlı şekilde çözüm sunuyoruz. Xencheck’in sunduğu avantajları iki başlık altında toplayabiliriz. Bunlardan biri, bayilerimize sağladı zaman tasarrufu ve sonuçlardaki doğruluk… Biliyorsunuz, arızanın tespiti ve bunun daha sonra müşteriye aktarılması için geçen süre ortalamada normal konvensiyonel yöntemlerde 20 dakikayı bulabiliyor. Daha detaylı expertiz yapıldığı takdirde bu rakam 40 dakikalara kadar çıkabiliyor. Fakat Xencheck sayesinde datanın en hızlı şekilde okunması, arızanın tespit edilmesi ve bunun müşteriye doğru şekilde aktarılması bir dakikaya varan sürelerde gerçekleştirilebiliyor. Bir diğer önemli özellik de Xentron firmasının yöneticileri sektörün içerisinde oldukları için gelişmeleri sahadan aldıkları geri bildirimlerle beraber çok hızlı bir şekilde hayata geçirebiliyor ve bu sayede müşteriye özel çözümler sunabiliyor.

Hayriye Karadeniz: Xencheck, teknolojiyi doğru yerde doğru şekilde sunuyor

Son beş yıldır dönüşüm konularını çok sıklıkla konuşuyoruz. Ford Otosan olarak bu değişim, dönüşüm, müşteri ihtiyaçları, bayilerimizin deneyimi ve çalışanlarımızın müşteri deneyimini konuştuğumuz noktalarda bazı sıkıntılı alanlar gördük. Bu sıkıntılı alanlarından biri de servise araçlarımız geldiğinde, araçlarla ilgili problemlerin ya da servise bilgi verilecek noktaların aslında tamamen kişiye dayalı, orada yapılan çeşitli analizlerle edinildiği ve bunun paralelinde de iş emirlerinin açıldığı ve sürecin takip edildiği yönündeydi. Burada, hep beraber ‘teknoloji çözümleriyle ne yapabiliriz’i ele aldık. Deneyimi hem daha kaliteli hem de içerik olarak daha iyi noktaya nasıl getiririz; müşterimizin, bayimizin, Ford Otosan’ın kazandığı bir modeli nasıl yapabiliriz konusunda bir çalışma başlattık. Xencheck ve Xentron’la da bu noktada tanıştık. Xencheck ürünüyle birlikte aslında araçlarımızdan yaklaşık 2 bin 500 farklı hata noktasının alındığı, bu hata noktalarının otomatik olarak hazırlandığı, ardından iş emirlerinin otomatik olarak açıldığı bir süreçle sağladık. Böylelikle bütün problemleri, direkt aracın kendisine bağlanarak alabildiğimiz hem müşterimize doğru bilgi verdiğimiz hem de doğru müdahaleyi yaptığımız; herkesin kazandığı bir model oluşturduk. Teknolojinin tamamen Xentron tarafından Xencheck ürünüyle geliştirilmesi de bizim desteklediğimiz bir süreçti. Ekosistemde bu şekilde yenilikçi, güçlü ve teknolojiyi yakından takip eden yerli firmaların olması bizim içinde başka bir kriterdi. Bu anlamda hem problemimizi çözdük hem de iyi bir iş ortağıyla çalışmış olduk. Farklı araç platformlarına da çok hızlı adapte edebildiğimiz bu çözüm, bizim açımızdan hem önemli bir problemi çözmek hem de teknolojiyi doğru yerde doğru şekilde buluşturmak oldu. Tüm bu çalışmalara katkısı bulunan hem Xentron’a hem de arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Murat Erem:  Xencheck, veriyi anlamlı hale getiriyor

Müşterinin beklentileri bizim için çok önemli ve satış sonrası bu beklentiler nedir diye baktığımızda tek seferde işlerinin doğru yapılması ve bunun da doğru şekilde anlaşılması olduğunu görüyoruz. İkinci büyük beklenti ise çağımızda hızlı ve sürtünmesiz işler. Xencheck, bizim satış sonrasındaki kabul ve teslim süreçlerimizi farklı bir boyuta taşıdı. Ve dijital teknolojileri bizim süreçlerimize kattı. Dijital ortamda bağladığımız araçlardan aldığımız bilgiler otomatik olarak danışmanlarımızın iş emri süreçlerine akıyor. Bu sayede daha analitik bilgiyi toplayabiliyor, işleyebiliyor ve anlamlı hale getirebiliyoruz. Satış sonrası operasyonlarından aslında en kritik ve en darboğaz olan resepsiyon süreçlerimizdeki verimliliğimiz, planlamamızı daha iyi yönetmemizi sağladı. Danışmanlarımıza verdiğimiz birçok yenilik var; bunlardan biri işlerini akıllı tabletlerle yönetiyorlar. Xencheck bu akıllı tabletleri bir yönetim platformu haline getirdi. Xencheck’in bize getirdiklerini özetlediğimizde hız, verimlilik, teknoloji, dijitalleşme ve tüm bunları bir akıllı platformla bütünleştirme diyebiliriz.

2015 YILINDA KELEŞLER FORD ORTAKLARINDAN CAN KELEŞ’İN ARSLAN KELEŞ İLE TEKNOLOJİ GİRİŞİMİ OLARAK FAALİYETE GEÇEN VASITA ELEKTRİK ELEKTRONİK SİSTEMLERİ, XENTRON ÜRÜN AİLESİ İLE OTOMOTİV EKOSİSTEMİNDEKİ DİJİTALLEŞMEYE GÜÇ KATIYOR. XENTRON ÇÖZÜMLERİNDEN BİRİ OLAN XENCHECK SERVİS 4.0 PLATFORMU, SERVİSTE KİŞİYE BAĞLI HATALARIN ÖNÜNE GEÇERKEN TEKNOLOJİYİ, MÜŞTERİ-BAYİ VE ÜRETİCİ ÜÇGENİNDE KATMA DEĞERE DÖNÜŞTÜRÜYOR.