GÜNDEM

Ford, elektrikli araç sahibi olma yolculuğunu yeniden tanımlıyor

Ford, ‘bring on tomorrow live’ temasıyla gerçekleştirdiği etkinlikle elektrikli araç sahibi olma yolculuğunu tamamen yeniden tasarladığını duyurdu. Kopenhag’da düzenlenen etkinliği, Ford Otosan yetkilileriyle birlikte Keleşler Ford Genel Müdürü Can Keleş de takip etti.

Ford, Avrupalı müşterilerinin elektrikli araç sahibi olma deneyimini mükemmelleştiren #BringOnTomorrowLive vizyonunu, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlenen etkinlikle duyurdu. Ford, bu yeni vizyonla yalnızca ürünlerini keşfetmeyi, test etmeyi, satın almayı ve sahip olmayı daha basit hale getirmiyor, başta elektrikli araçlar olmak üzere tüm ürünlerinde daha tatmin edici bir müşteri deneyimi vaat ediyor.

Yeni yaklaşım, ürünleri ve hizmetleri müşterilerle en konforlu şekilde, çevrimiçi showroomlar ve sanal test sürüşleri sunarak buluşturuyor. Ford’un Avrupalı müşterileri bu sayede sürprizlerle karşılaşmadan, şeffaf fiyatlandırma ile karar süreçlerini yönetebilecek. Ford müşterileri ayrıca akıllı telefonlarından birkaç tıklamayla araç teslimini kişiselleştirebilecek, şarja erişebilecek ve servis için teslim alma ve teslimatı ayarlayabilecek.

FORD OTOSAN İMZASI TAŞIYAN YENİ E-TOURNEO COURIER, YENİ VİZYONUN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Kopenhag’da düzenlenen etkinliğe Ford’un Avrupa’nın dört bir yanından gelen perakende ortakları da katıldı. Bu yönüyle Bring On Tomorrow Live etkinliği, Ford’un gelecek nesil müşteri deneyiminin temellerinin açıklandığı bir platform özelliği taşırken; geliştirme, tasarım ve mühendislik süreçlerinde Ford Otosan imzası taşıyan yeni E-Tourneo Courier’in de lansmanı gerçekleştirildi. Yeni E-Tourneo Courier ile birlikte 2024 yılına kadar Avrupa’da 10 yeni elektrikli modelin pazara sunulacağının açıklanması, toplantının öne çıkan gündem maddelerinden biri oldu.

Ford Model e Avrupa Genel Müdürü Martin Sander, Bring On Tomorrow Live’de yaptığı konuşmada, “2030 yılına kadar, elektrikli otomobil müşterilerinin dünyayı farklı gördüğü anlayışından ilham alan ve hâlihazırda tanıtılan benzersiz kapsamlı bir araç serisiyle elektrikli bir binek otomobil markası olma yolunda ilerliyoruz” diye konuştu. Sander, “Vizyonumuz, ister ilk kez elektriğe geçiyor olun, ister deneyimli bir araç sahibi olun, müşterilerin kendileri için doğru elektrikli aracı keşfetmesini, satın almasını ve sahiplenmesini her zamankinden daha kolay ve çekici hale getirmektir.” Açıklamasında bulundu.

DEĞİŞEN BEKLENTİLER

Yeni nesil tüketiciler, çevrimiçi alışveriş deneyimlerinden ilham alan ve sahip olmak istedikleri araçlar kadar ilerici olan araba satın alma konusunda yeni bir tavır sergiliyor. Araştırmalar, müşterilerin yüzde 91’inin, çevrimiçi satın almayı tercih ettiğini gösteriyor. Ford, müşterilerinin dijital ve gerçek dünya temas noktaları arasında kendilerine en uygun şekilde zahmetsizce karar vermesini sağlayacak. Bu, Ford’un resmi çevrimiçi kanallarını ve showroom’larını kullanarak, ürün uzmanlarından bilgi ve güncellemeler almak için bayileri ve Ford Mağazalarını ziyaret ederek veya her ikisinin bir kombinasyonunu kullanarak tüm satın alma işlemlerini yalnızca birkaç tıklamayla tamamlamak anlamına gelecek.

Yine bu doğrultuda yapılan araştırmalar, otomobil müşterilerinin yüzde 77’sinin, ne kadar ve ne için ödeyeceklerini önceden bilmek için sabit fiyatları tercih ettiğini gösteriyor. Bu nedenle Ford, şeffaf fiyatlandırmayla Hollanda’daki müşteriler için pazarlığı geçmişte bırakıyor. Şirket, “ajans modelini” tüm Avrupa’da yaygınlaştırmayı planlıyor ve böylece müşterilerin ister çevrimiçi ister istedikleri mağazadan alışveriş yapsınlar tutarlı bir fiyat almalarını sağlıyor.

Ford, Yeni Araba Alıcıları Anketi’ne göre araba alıcıları için en sinir bozucu tek faktör olan yeni arabalarının ne zaman geleceği konusundaki belirsizlikle de mücadele ediyor. Net iletişim, sipariş durumunun çevrimiçi görünürlüğü ve teslimat yerlerini çevrimiçi olarak rezerve edebilme, müşterilerin önceden plan yapmasına yardımcı oluyor.Her yeni araç, kablosuz güncellemelerle iyileştirilebilen en yeni yazılım paketleri yüklü olarak gelecek. Sürücüler, Avrupa’da onaylanan bu türdeki ilk hizmet olan ve akıllı telefon işlevlerini kablosuz olarak entegre edebilen sistemler olan eller serbest, gözler üzerinde sürüş sağlayan BlueCruise gibi Ford’un en son teknolojilerinden faydalanacaklar.

Yeni Ford müşteri deneyimi, satın aldıktan sonra bile araç sahipleri için hayatı kolaylaştırmaya devam edecek şekilde tasarlandı. Devam eden destek, 2024’te sayısı 500.000’e çıkacak olan 450.000’den fazla şarj cihazıyla Avrupa’nın en büyük şarj ağlarından birine erişimi, evde şarj çözümlerinin yanı sıra son derece kullanışlı, çevrimiçi olarak planlanabilen servis için teslim alma ve teslimatı içeriyor.