ZOR GÜNLERİ DAYANIŞMA İÇİNDE ATLATACAĞIZ
Ford Otosan, bayileri ve çalışanlarıyla birlikte deprem bölgesindeki çalışmalara destek sağlamak için tüm imkânlarını seferber etti.
Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 ilde arama kurtarma çalışmaları devam ederken tüm Türkiye bölgedeki depremzedeler için seferber oldu. Ford Otosan da tüm imkânlarıyla deprem bölgesinde yardım çalışmalarını sürdürüyor.
Ford Otosan, depremin ilk saatlerinden itibaren bölgedeki yaraların sarılması için Koç Topluluğu bünyesinde oluşturulan Kriz Koordinasyon Merkezi ve AFAD ile koordineli bir şekilde çalışıyor.
Arama-kurtarma konusunda uzman Ford Otosan Arama Kurtarma Ekipleri (FOKE), kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere 7 Şubat’ta Hatay’a ulaşarak faaliyete başladı. Ford Otosan bünyesinde görev yapan doktor ve hemşireler de sahra hastanesi kurarak tıbbi destek vermek üzere Kahramanmaraş’ta görev yapıyor.
Kahramanmaraş’a giden sağlık ekibi, sahra hastanesini Necip Fazıl Kadın ve Çocuk Doğum Hastanesi’nin bahçesinde kurarak bölge halkına hizmet vermeye başladı. Ford Otosan, poliklinik ve ortopedi hizmeti ihtiyaçlarına doktor ve hemşire ekibiyle destek veriyor.
Diğer taraftan bölgenin ısınma ve temel ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla tüm Türkiye’deki Ford Otosan bayileri ve çalışan gönüllülerle birlikte başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemeler Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa’ya doğru yola çıktı.
Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu:
İhtiyaçları karşılamak üzere var gücümüzle çalışıyoruz
Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, meydana gelen deprem afetinden sonra yürütülen çalışmalar hakkında bir mesaj yayınladı:
“Değerli Çalışma Arkadaşlarım,
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilimizi etkileyen depremlerin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Açıklanan bilgilere göre binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi, binlerce vatandaşımız yaralandı. Pek çok binanın hasar görmesine neden olan depremden sağ kurtulan vatandaşlarımız ise maalesef son derece güç yaşam koşulları ile karşı karşıya.
Koç Topluluğu olarak, faaliyet gösterdiğimiz birçok alandaki şirketlerimizle birlikte deprem felaketinin yaralarını sarmak ve ihtiyaç sahiplerine hızla ulaşmak üzere depremlerin meydana geldiği an itibarıyla kapsamlı bir çalışma yürütmekteyiz. Bu bağlamda şirketlerimizin katılımıyla oluşturduğumuz Kriz Koordinasyon Merkezimizde, sahadaki acil ihtiyaçların tespit ve teminini sağlıyor; ilk yardım ve kurtarma çalışmalarına katılacak ekiplerimizi bölgeye yönlendirmek üzere hazırlıkları koordine ediyoruz.
İlk 24 saat içinde şirketlerimizden 236 çalışma arkadaşımız arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere yola çıktı ve arama kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev almaya başladı. Çalışma arkadaşlarımız an itibarıyla 13 vatandaşımızı enkaz altından kurtardı.
Diğer yandan öncelikli acil ihtiyaç olarak belirlenen elektrikli ısıtıcı, kıyafet, battaniye, lamba, ocak, piknik sobası, tıbbi yardım, karavan ve temel gıda ürünlerinin bölgeye gönderimi için Topluluk şirketlerimiz sorumluluk üstlendi. Dün akşam itibarıyla 4 tanker akaryakıt deprem bölgelerine ulaşmak üzere yola çıktı, bugün itibarıyla 5 tanker daha yola çıkacak şekilde planlama yapıldı. Gaziantep’e ulaşacak bir yemek tırı hazırlandı, her 3 saatte bir 1.000 kişilik yemek çıkarabilme kapasitesi bulunuyor.
Afet bölgelerindeki ihtiyaçları yakından takip ediyor ve Topluluk şirketlerimiz ile birlikte bu ihtiyaçları karşılamak üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Sürecin başından itibaren, Kriz Koordinasyon Merkezimiz ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile irtibat halinde, depremden zarar gören vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarda yer alan tüm çalışma arkadaşlarıma verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum.
Bu vesileyle depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilerim. Bu zor günleri de hep birlikte dayanışma ile atlatacağız.”