Risk artıran sürüş alışkanlıkları

Sürücülerin trafikteki kullanım alışkanlıkları, bir süre sonra temel kuralların bile önüne geçebiliyor. Özellikle beş yıl ve uzun süre, aktif olarak araç kullanan sürücülerde karşılaşılan bu durum, riskleri artırabiliyor.

Deneyimli sürücüler arasında yapılan araştırmalara göre yollarda geçen süre arttıkça, özgüvenli bir sürüş yaklaşımını benimseyen sürücülerin de oranı artıyor. Ancak buradaki özgüven kimi durumlarda olumlu bir anlam taşımıyor. Aksine sürücüler daha kontrollü araç kullanmak yerine daha riskli bir sürüş tarzını benimsiyor. Aslında deneyimli sürücü olmak, kuralları çok iyi tanıyıp onlara sonuna kadar uymakla mümkün. Peki, trafikte en çok yapılan hatalar neler?

Dönel kavşakta geçiş üstünlüğü
Dönel kavşak, trafik akımının merkezi bir ada etrafında yönlendirildiği işaretlerle belirlenmiş kavşak tipidir. Şehir içinde ve şehir dışında da sıkça karşılaştığımız dönel kavşaklar, aynı zamanda maddi hasarlı kazaların en çok yaşandığı trafik noktaları arasında yer alır. Dönel kavşaklarda geçiş önceliği kavşağa daha hızlı girenin değil, ada etrafındaki araçlarındır. Dönel kavşaklarda aksi bir trafik levhası yoksa geçiş önceliği kavşak içerisindeki araçtadır. Yani kavşağa ilk giren her zaman önceliklidir. Sağdan gelene yol ver kuralı, dönel kavşaklarda geçerli değildir. Daha çok şehir dışında karşılaştığımız Ana yol-Tali Yol kavşaklarında ise modern dönel kavşakların aksine, tali yoldan gelen araçlar durmak ve ana yoldan gelen araçlara yol vermek zorundadır.

Virajlar tedbir ister
Ülkemizde sıkça karşılaşılan, özellikle kendini deneyimli olarak niteleyen sürücülerin karıştıkları kazalarda, viraja hızlı girmek ilk sıralarda yer alıyor. Genel olarak sürekli kullandığımız güzergâhlardaki virajların durumuna göre hızımızı önceki deneyimlerimize göre ayarlarız. Ancak bu hatalı bir tutumdur. Virajı bilseniz dahi, lastikleriniz öncekine göre tutuş kabiliyetlerini yitirmiş veya hava yağmurlu olmasa dahi yol yüzeyi ıslanmış ya da kirlenmiş olabilir. Böyle bir durumda önceki deneyimleriniz anlamını tamamen yitirir. Asıl olan fizik kurallarıdır. Virajı tanısanız ya da yabancı bir yolda ilk defa karşılaştığınız bir virajda olsanız da yapacağınız ilk iş viraja girmeden hızınızı düşürmektir. Son ana kadar hızlı koruyup, ani fren yapmak tehlikeli bir alışkanlıktır. Yine viraj içerisindeyken gaz ya da fren uygulamak aracınızın türüne göre önden veya arkadan kaymalara yol açabilir. Ve elbette lastiklerinizin durumu her zaman hava ve mevsim koşullarına göre uyumlu olmadır.

Büyük araçların kör noktaları vardır
Şehir içinde ve şehirlerarası yollarda kamyon, tır gibi ağır vasıtaların belirlenen şeritlerde ve hızlarda seyretmesi gerekir. Yine şehir içinde de bu tarz araçların sağından geçmeye çalışmak, bu araçları geçmek için emniyet şeridini kullanmak gibi yöntemler büyük riskler barındırır. Zira bu araçların sahip oldukları kör noktalar, sizi fark etmelerini engelleyebilir.

Yağışlı havalar ekstra dikkat gerektirir
Yağışlı havalar, her mevsim fazladan dikkat gerektirir. Lastiklerin durumu ne olursa olsun sürat arttıkça aracın yolla olan teması da zayıflar. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da bir süre yağışsız geçen günlerden sonra gerçekleşen yağıştır. Çünkü yol yüzeyinde biriken toz, yağ ve diğer maddeler, gerçekleşen yağışla birlikte kaygan bir tabaka oluşturur. Böyle durumlarda hız mutlaka düşürülmeli, dikkat tamamen yola verilmelidir. Aksi takdirde normal bir sürüş hızında bile kontrol güçleşebilir.